Aktuellt från Krokholmen

Läs mer här

Om Krokholmen

I Hakefjorden öster om Marstrand ligger ön Krokholmen. Ön ägs och förvaltas av Sjövärnsföreningen Krokholmen och hyrs ut under sommarhalvåret.

Sjövärnsföreningen Krokholmen

Föreningen består av ett antal familjer som alla arbetar ideellt för att driva ön och hålla den i gott skick så att så många som möjligt kan njuta av skärgårdslivet. Varje vår  och höst träffas föreningen vid flertalet tillfällen och roar sig med att måla båtar, renovera byggnader och fixa i ordning innan och efter säsongen. Stämningen är glad och härlig när föreningens medlemmar samlas, inte minst under föreningens egen lägervecka.

Ön har tidigare varit en aspirantskola där ungdomar fick komma och lära sig att segla och simma. Genom att bibehålla utformningen med sovsalar och stora gemensamma utrymmen är ön fortfarande det ultimata valet för alla som vill umgås.

Sjövärnsfäreningen Krokholmen

Att göra på ön

Ute i skärgården finns det alltid något att göra! På Krokholmen kan man som hyresgäst hyra segelbåtar och ge sig ut på en seglats, med möjlighet att segla både mellan mindre öar och ut på större hav. Det finns något för alla nivåer. Varför inte anordna en regatta, en skattjakt med ledtrådar på olika öar eller en utflykt till Marstrand eller Åstol? Det finns 6 st segelbåtar, Monark 44, som kan seglas både ensam och med besättning vilket gör att även oerfarna seglare kan få komma ut och lära sig. Utöver segelbåtar finns det en skärgårdssnipa.

På ön finns det självklart möjlighet till bad, både från sandstrand, klippor och bryggor eller varför inte i kombination med bastu. Inomhus finns även där mycket att göra och roa sig med, i flera hus finns det det spel och böcker att låna. Varför inte måla en tavla eller skriva en låttext, lära sig göra knopar. Ta fram din inre mästerkock och dessertmästare och laga mat tillsammans i det nyrenoverade restaurangköket.

För den atletiske erbjuder den bergiga miljön oändliga möjligheter till träning såsom klättring, intervall i backar och lyft med sten. Eller varför inte yoga på klipporna med Marstrands fästning vid horisonten. Spela beachvolley på planen någon meter från havet eller utmana dina kompisar på boule i vattenbrynet. Varje år kommer till exempel skidförbundet för att umgås och träna tillsammans på ön. Varför inte göra en Mästarnas Mästare i svensk idyllisk skärgårdsmiljö som tema på konferensen?

Beachvolleymatch på halvdäck

yogabada